Acts Online
GT Shield

Competition Act, 1998

Rules for the Conduct of Proceedings

Competition Commission Rules 2001

Part 1 - General Provisions

Division A - Interpretation

3. Interpretation

 

(1) Section 1 applies to the interpretation of these Rules.

 

(2) A word or expression that is defined in a chapter of the Act bears the same meaning in these Rules as in the Act.

 

(3) In these Rules,
(a) a reference to a section by number refers to the corresponding section of the Act;
(b) reference to a Rule by number refers to the corresponding item of these Rules; and
(c) a reference to a sub-rule or paragraph by number refers to the corresponding item of the Rule in which the reference appears.

 

(4) In these Rules unless the context indicates otherwise,
(a) “Act” means the Competition Act, 1998 (Act No.89 of 1998), as amended from time to time;
(b) “application” means a request for an exemption submitted in terms of section 10, or in terms of item 1 of Schedule 1 of the Act;
(c) “certified copy” means a copy of a document certified by a Commissioner of Oaths;
(d) “Commission” means the body established by section 19;
(e) “Commissioner” means the office holder appointed in terms of section 22;
(f) “Competition Tribunal Rules” means the rules promulgated in terms of the Act  for the regulation of procedures of the Tribunal;
(g) “complaint” means either
(i) a matter initiated by the Commissioner in terms of section 49B(1); or
(ii) a matter that has been submitted to the Commission in terms of section 49B(2)(b);
(h) “Court” means the Competition Appeal Court established by section 36;
(i) "deliver" depending on the context, means to serve, or to file, a document;
(j) “file”, when used as a verb, means to deposit with the Commission;
(k) “Judge President” means the Judge President of the Court;
(l) “Merger Notice” means a notification
(i) voluntarily submitted in terms of section 13(2), or
(ii) required in terms of either section 13 (3) or section 13A;
(m) “public holiday” means a public holiday referred to in section 1 of the Public Holidays Act, 1994 (Act 36 of 1994);
(n) “Rule” includes any footnote to a Rule, and any Table included within or referred to in a Rule;
(o) “serve” means to deliver a document to a person other than the Commission;
(p) "Tribunal", depending on the context, means either—
(i) the body established by section 26;
(ii) a panel of the Tribunal convened in terms of section 31;
(iii) a member of the Tribunal sitting in terms of section 31(5);or
(iv) the registrar of the Tribunal.